От румънската енергийна компания RNV Infrastructure обявиха, че планират да изградят

...
От румънската енергийна компания RNV Infrastructure обявиха, че планират да изградят
Коментари Харесай

Румънски инвеститори искат да изградят най-големия вятърен парк с инвестиция от €500 милиона

От румънската енергийна компания RNV Infrastructure оповестиха, че планират да изградят 629 MW вятърен парк по план за половин милиард евро. Паркът ще се намира в окръг Галац и ще е измежду най-големите в района, оповестява Romania Insider.

Инвестицията ще бъде осъществена посредством компанията Hoopeks International, която има вятърния парк Fantanele-Cogealac - благосъстоятелност на CEZ (600 MW). В момента той е най-големият вятърен парк в северната ни съседка.

Румъния се трансформира във все по-ключова цел за вложения, свързани с възобновима сила. Наскоро стана ясно, че Photon Energy Group - компания за възобновима сила, записана в Нидерландия, стартира построяването на втора фотоволтаична централа в страната. Разположен покрай Аюд, в окръг Алба, заводът ще покрива 6,6 хектара свободна земя и ще бъде оборудван с почти 8700 слънчеви панели.
 Световната банка дава €600 милиона на Румъния за зелени и обществени планове
Световната банка дава €600 милиона на Румъния за зелени и обществени планове

Към тази сума се отпуска и безплатна финансова помощ в размер на $24,2 милиона

През юли тази година румънското държавно управление утвърди закупуването на 12 влака, задвижвани с водород.  Прогнозната стойност на контракта, по който ще бъде осъществена покупката и който е финансиран по Националната стратегия за възобновяване и резистентност (PNRR) на Европейски Съюз, се прави оценка на €170 милиона.

Това е пилотен план, изпълняван от Румънската железопътна администрация (AFR), целящ придобиването на дванайсет 160-местни влака. Проектът включва още дълготрайни услуги за поддръжка и ремонт на транспортни средства и доставка на водород.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР